Rap-les

Bestellen

Beschrijving

De leerlingen krijgen een rap-les, gegeven door een Amersfoortse rapper! Monnik, LVZY of Della Dix komt in de klas!

De rapper vertelt alles over het maken van een rap. Hij laat de leerlingen zien hoe hij werkt en zijn teksten schrijft. Tijdens de les helpt de rapper de leerlingen met de eerste stappen bij het maken van een eigen nummer.

Wat komt er allemaal voorbij:
Hoe kies je een onderwerp? Hoe kom je tot een goede tekst? Wat zit daar in ieder geval in en hoe laat je dat goed klinken? Welke rijmschema’s kan je daarbij gebruiken? Hoe vind je de sound die past bij de inhoud en wat zijn de valkuilen.

Hierna gaan de leerlingen alleen of samen aan het werk met tekst en sound en worden in het proces begeleid door de rapper.

Groep
– Voortgezet onderwijs

Thema
– Rap, rijm

Leerdoelen
– Leesbevordering

Type product
– Lespakket
– Groepsbezoek

Prijs*
– In overleg