Schrijversbezoek: Martine Letterie

Beschrijving

Martine Letterie schrijft al meer dan twintig jaar, voornamelijk boeken voor kinderen en jongeren maar soms ook voor volwassenen. Omdat ze dol is op geschiedenis, spelen veel van haar boeken in het verleden. Van de Romeinse tijd tot de jaren zestig, aan bijna alle periodes heeft ze wel eens aandacht besteed, maar de Tweede Wereldoorlog is een belangrijk thema in haar werk.

Martine komt graag op scholen en in bibliotheken om over haar werk te vertellen. Ze maakt elk jaar nieuwe programma’s bij haar laatste boeken, afgestemd op de leeftijdsgroep. Die zijn altijd interactief: Het eerste kwartier beantwoordt ze de vragen van het publiek, vervolgens vertelt ze aan de hand van foto’s over de achtergrond van één boek en tot slot heeft ze verschillende spelvormen om het bezoek af te sluiten. Dat zijn bijvoorbeeld puzzels, plattegronden, tijdbalken of waslijnen en soms dekt ze de tafel. Martine stemt graag met de organisatie af welk programma het beste past.

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2020:

Martine Letterie vertelt met foto’s en illustraties uit het boek Verboden te vliegen over Fietje en haar duiven. Het is oorlog en de duiven moeten onderduiken. Fietjes broer Marcus wordt meegenomen door de Duitsers om voor hen te werken. Fietjes eigen duif reist stiekem met hem mee. Als Marcus op de plaats van bestemming is aangekomen, moet Charlie een brief brengen naar de ouders van Marcus en Fietje. Maar wat moet erin? Martine laat de kinderen een briefje schrijven. Dat mogen ze in de duivenreismand doen. Martine trekt er ééntje. De schrijver van het briefje krijgt een boek cadeau

Een prachtig programma over het boek Verboden te vliegen.

Data:
Woensdag 7 oktober

Groep
– Primair onderwijs, groep 4
– Primair onderwijs, groep 5
– Primair onderwijs, groep 6
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Type product
– Schrijversbezoek

Prijs
– € 3,- per leerling

Locatie
– In overleg

Contact kinderboekenweek 2020

Leesbevordering

Lies Pannevis
Bel 033 4631914
l.pannevis@bibliotheekeemland.nl

Medialab

Reda van der Putten
Bel 033 4631914
r.van.der.putten@bibliotheekeemland.nl

Scholen in de Kunst

Sanne Linders
sannelinders@scholenindekunst.nl
Lieske Van der Linden
lieskevanderLinden@scholenindekunst.nl