Educatieve Escaperoom

Beschrijving

De Educatieve Escaperoom biedt lesstof in de vorm van een interactieve beleving. Binnen één uur moeten alle leerlingen ontsnappen door educatieve puzzels op te lossen. Dit zijn puzzels op het gebied van 21st Century Skills en leesbevordering. Afhankelijk van het niveau zijn er 19 interactieve puzzels. Elke klas krijgt andere puzzels, passend bij het niveau en het leerjaar.

De klas van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen wordt opgesloten in een donkere ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Hierdoor leren ze in teams samen te werken en prioriteiten te stellen om het doel binnen de tijd te halen. Docenten kijken intussen op camera’s mee naar het functioneren van hun klas in de praktijk. Deze vorm van gamification geeft leerlingen niet alleen een ervaring waar ze plezier aan beleven, maar ook leergierig van worden.

Dit jaar al geweest met de klas? Deel de teams anders in en verbeter je tijd! Ook is er komend schooljaar een bonuspuzzel waarmee de klas extra punten kan verdienen.

Leerlingen van groep 5, 6 en 7:
De wereldberoemde ‘kat van het jaar’ Mittens is ontsnapt! Waar is ze naartoe? Kan jouw klas rechercheur Bromsnor helpen met het terugbrengen van Mittens bij haar baasje?

Leerlingen van groep 8 en voortgezet onderwijs:
Vlogger Robynn deelt haar hele leven op social media en heeft duizenden volgers en bewonderaars. Robynn is ontvoerd door een stalker die haar accounts gehackt heeft. Help de cyberpolitie van PRYSM Security om Robynn terug te pakken uit de handen van de hacker.

Spelen én leren tegelijk? Dat kan in de vorm van een interactieve beleving in de Educatieve Escaperoom! Welke klas weet het mysterie op te lossen en op tijd te ontsnappen?

Groep
– Primair onderwijs, groep 5
– Primair onderwijs, groep 6
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8
– Voortgezet onderwijs: alle brugklassen en HAVO/VWO jaar 2+

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden
– Computational thinking
– Informatievaardigheden
– Leesbevordering

Type product
– Groepsbezoek

Tijdsduur
– 1,5 uur

Prijs*
– Basisscholen (groep 5, 6, 7 of 8): € 45,-
– Voortgezet onderwijs: € 95,- (nu ook CJP geaccrediteerd!)
– BSO-groepen: € 75,-
– Docententeams: € 150,-
– Scholen buiten regio Eemland: € 250,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW

Contact

Leesbevordering

Primair onderwijs:
Lies Pannevis
Bel 033 4631914
l.pannevis@bibliotheekeemland.nl

Voortgezet onderwijs:
Diny Scheper
Bel 033 4631914
d.scheper@bibliotheekeemland.nl

Medialab
Reda van der Putten
Bel 033 4631914
r.van.der.putten@bibliotheekeemland.nl
www.medialabeemland.nl