Educatieve Escaperoom

Beschrijving

Leuk nieuws! Begin schooljaar 2020-2021 opent onze gloednieuwe Escaperoom haar deuren…

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe invulling voor onze Educatieve Escaperoom: twee gloednieuwe, actuele verhaallijnen voor het basis- en voortgezet onderwijs, prachtig decor, nieuwe uitdagende puzzels en spannende effecten! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Houd dan de websites van Bibliotheek Eemland en Het Medialab in de gaten!

De Educatieve Escaperoom biedt sinds begin 2018 lesstof in de vorm van een interactieve beleving. Binnen één uur moeten alle leerlingen ontsnappen door educatieve puzzels op te lossen. Dit zijn puzzels op het gebied van 21st Century Skills en leesbevordering. Elke klas krijgt een eigen ervaring met andere puzzels, passend bij het niveau en het leerjaar.

De klas van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen wordt opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Als ‘agenten’ van de PRYSM Security politieteams werken ze samen en leren ze prioriteiten te stellen om het doel binnen de tijd te halen. Docenten kijken intussen op camera’s mee naar het functioneren van hun klas in de praktijk. Deze vorm van gamification geeft leerlingen niet alleen een ervaring waar ze onwijs veel plezier aan beleven, maar ook leergierig van worden. Honderden klassen uit regio Eemland hebben al een poging gedaan om uit de Escaperoom te ontsnappen.

Ben je al een keer in onze Educatieve Escaperoom geweest? Geen zorgen, de Escaperoom is volledig vernieuwd. Voor iedere klas staat er een nieuw avontuur te wachten!

Leerlingen van groep 5, 6 en 7:
Een journalist heeft ontdekt dat iemand bij de krant zijn berichten stiekem verandert in nepnieuws… Kunnen jullie hem helpen alle foute artikelen uit de krant te halen en erachter komen welk redactielid sjoemelt met het Amersfoortse nieuws? Schiet op, over een uur moet alles online en gaat de krant van morgen naar de drukker!

Leerlingen van groep 8 en voortgezet onderwijs:
Het team van PRYSM Security zit bovenop een nog onopgeloste zaak: een “catfish”-schandaal van het hoogste niveau, waarbij iemand op het internet zich voordoet als een ander en hiermee tientallen jonge slachtoffers heeft misleidt, bedrogen en afgeperst. Een spannend onderzoek vol identiteitsfraude, cybercrime en fake news… Zou het met jullie hulp dan eindelijk lukken om deze online crimineel te ontmaskeren en op te pakken?

Spelen én leren tegelijk? Dat kan in de vorm van een interactieve beleving in de Educatieve Escaperoom! Welke klas weet het mysterie op te lossen en op tijd te ontsnappen?

Groep
– Primair onderwijs, groep 5
– Primair onderwijs, groep 6
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8
– Voortgezet onderwijs: alle brugklassen en HAVO/VWO jaar 2+

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden
– Computational thinking
– Informatievaardigheden
– Leesbevordering

Type product
– Groepsbezoek

Tijdsduur
– 1,5 uur

Prijs*
– Basisscholen (groep 5, 6, 7 of 8): € 45,-
– Voortgezet onderwijs: € 95,- (nu ook CJP geaccrediteerd!)
– BSO-groepen: € 75,-
– Docententeams: € 150,-
– Scholen buiten regio Eemland: € 250,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW

Contact

Leesbevordering

Primair onderwijs:
Lies Pannevis
Bel 033 4631914
l.pannevis@bibliotheekeemland.nl

Voortgezet onderwijs:
Diny Scheper
Bel 033 4631914
d.scheper@bibliotheekeemland.nl

Medialab
Reda van der Putten
Bel 033 4631914
r.van.der.putten@bibliotheekeemland.nl
www.medialabeemland.nl