E-learning Corona Fake News

De huidige generatie leerlingen zal niet anders weten dan dat corona bestaat en ons leven beïnvloed. Ze krijgen er veel van mee, ook in de media. Maar weten ze ook dat niet alles wat er over het virus wordt verteld waar is? In deze interactieve e-learning over nepnieuws en corona worden de leerlingen met praktische opdrachten meegenomen in de geschiedenis van nepnieuws en ervaren ze zelf hoeveel corona nepnieuws er is gemaakt en hoe het te herkennen is. Elke leerling en de docent krijgen een eigen account op de website coronanepnieuws.nl.

Deze e-learning sluit aan bij de gastlessen ‘1 tegen 30: Fake News Quiz‘ en ‘Schooljournaal‘, maar is ook los te gebruiken.

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Wie kan de feiten en fabels over het corona-virus van elkaar onderscheiden?

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid