Schrijversbezoek: Tosca Menten

Schrijversbezoek
Een echte schrijver ontmoeten is een bijzondere belevenis en werkt zeer leesbevorderend!
Maanden na het bezoek komen er nog kinderen in de bibliotheek om boeken van die auteur vragen. De schrijversbezoeken vinden in principe plaats in één van onze bibliotheekvestigingen. Zo kan de schrijver meerdere groepen op één dag ontvangen en kunnen we uw leerlingen voor een zeer gunstige prijs laten kennismaken met een auteur. Het is natuurlijk ook te allen tijde mogelijk om een schrijversbezoek exclusief voor uw school/klas te boeken, maar houd dan rekening met hogere kosten.
Als voorbereiding op een schrijversbezoek ontvangt u in september 2021 een korte introductie over deze auteur in de kas, met een lesbrief en een aantal boeken (te leen)

Schrijver: Tosca Menten
Tosca Menten speelt toneel en cabaret, wat goed is terug te zien in haar optredens. Op scholen, in bibliotheken en theaters vertelt ze honderduit over de personages in haar boeken en zingt daar graag liedjes bij.

De boeken van Tosca Menten zijn druk en grappig, net als zijzelf. Er is waarschijnlijk geen kind in Nederland dat Dummie de Mummie niet kent. Speciaal voor de Kinderboekenweek 2021 schreef Tosca De Chocoladetandarts. Bij bezoeken in de Kinderboekenweek gaat ze dieper in op een aantal zeer merkwaardige beroepen.

De boeken van Tosca Menten zijn druk en grappig, net als zijzelf.

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2021 schreef Tosca De Chocoladetandarts.

– Schrijversbezoek

– Het Eemhuis