Schrijversbezoek: Pieter Koolwijk

Een echte schrijver ontmoeten is een bijzondere belevenis en werkt zeer leesbevorderend!
Maanden na het bezoek komen er nog kinderen in de bibliotheek om boeken van die auteur te vragen. De schrijversbezoeken vinden in principe plaats in één van onze bibliotheekvestigingen. Zo kan de schrijver meerdere groepen op één dag ontvangen, en kunnen we uw leerlingen voor een zeer gunstige prijs laten kennismaken met een auteur. Het is natuurlijk ook mogelijk om een schrijversbezoek exclusief voor uw school/klas te boeken, maar houd dan rekening met hogere kosten.
Als voorbereiding op een schrijversbezoek ontvang u in september 2021 een korte introductie over deze auteur in de klas, met een lesbrief en een aantal boeken (te leen).

Schrijver: Pieter Koolwijk
Pieter Koolwijk (1974) groeide op in Zuid-Holland, maar woont al geruime tijd in de provincie Drenthe. Hier was het waar hij het schrijven herontdekte en Vlo en Stiekel tot leven kwam. Uitgeverij Lemniscaat was enthousiast over het verhaal en gaf Pieter de kans om te debuteren, met als resultaat dat het boek inmiddels in zeven landen te koop is.

Als kleine jongen was Pieter gek op de boeken van Roald Dahl. Eigenlijk nog steeds. Als je hem naar zijn lievelingsboek vraagt, dan zal hij direct De Griezels antwoorden. Pieter houdt van vrolijke verhalen vol met vreemde situaties die eigenlijk net niet kunnen. Die vindt hij het leukst om te lezen, maar vooral om zelf te schrijven. Want dat doet hij het liefst. Helemaal als hij iets mee kan geven om net wat langer over na te denken.

Vorig jaar verscheen van Pieter Koolwijk het boek Gozert over een jongen met een onzichtbare vriend die hem steeds in de problemen brengt. Het boek is een van de favorieten van de leesconsulenten van de Bibliotheek Eemland.

Wil je meer weten over dit boek en Pieter Koolwijk? Luister dan naar deze aflevering van de Grote Vriendelijke Podcast: http://www.degrotevriendelijkepodcast.nl/e/aflevering-24-pieter-koolwijk/

Pieter Koolwijk, schrijver van o.a. Gozert, houdt van vrolijke verhalen vol met vreemde situaties die eigenlijk net niet kunnen. Die vindt hij het leukst om te lezen, maar vooral om zelf te schrijven. Want dat doet hij het liefst. Helemaal als hij iets mee kan geven om net wat langer over na te denken.

– Schrijversbezoek

– In overleg

– In overleg, voorkeur opgeven voor datum en tijd kan; we proberen hiermee rekening te houden in de plannen. Geef deze voorkeur aan in het opmerkingenveld.