Schrijversbezoek: Marc ter Horst

Een echte schrijver ontmoeten is een bijzondere belevenis en werkt zeer leesbevorderend! Maanden na het bezoek komen er nog kinderen in de bibliotheek om boeken van die auteur te vragen. De schrijversbezoeken vinden in principe plaats in één van onze bibliotheekvestigingen. Zo kan de schrijver meerdere groepen op één dag ontvangen, en kunnen we uw leerlingen voor een zeer gunstige prijs laten kennismaken met een auteur. Het is natuurlijk te allen tijde mogelijk om een schrijversbezoek exclusief voor uw school/klas te boeken, maar houd dan rekening met hogere kosten.
Als voorbereiding op een schrijversbezoek ontvangt u in september 2021 een kort introductie over deze auteur in de klas, met een lesbrief en een aantal boeken (te leen).

Schrijver: Marc ter Horst
Beroep: Wetenschapper/ Kinderboekenschrijver
Aan de hand van zijn nieuw boek Viruswereld en Palmen op de Noordpool laat Marc ter Horst zien wat er bij het werk van virologen, klimatologen en andere wetenschappers komt kijken.
Hoe ontdek je een virus? Hoe meet je de temperatuur van duizenden jaren geleden? Hoe zie je het verschil tussen wetenschap en nepnieuws? Kinderen leren van alles over virussen, over klimaatverandering en over maatregelen die tegen beide problemen helpen.
Na afloop kunnen ze hier vragen over stellen. Maar ook over boeken schrijven, zijn andere boeken en lievelingskleur.

Marc ter Horst is wetenschapper en kinderboekenschrijver. In zijn boeken Viruswereld en Palmen op het strand kan je lezen wat er allemaal komt kijken bij het werk van virologen, klimatologen en andere wetenschappers

– Wetenschap

– Bibliotheekvestiging, in overleg