Schrijversbezoek: Edward van de Vendel

Een echte schrijver ontmoeten is een bijzondere belevenis en werkt zeer leesbevorderend!
Maanden na het bezoek komen er nog kinderen in de bibliotheek om boeken van die auteur vragen. De schrijversbezoeken vinden in principe plaats in één van onze bibliotheekvestigingen. Zo kan de schrijver meerdere groepen op één dag ontvangen, en kunnen we uw leerlingen voor een zeer gunstige prijs laten kennismaken met een auteur. Het is natuurlijk te allen tijde mogelijk om een schrijverbezoek exclusief voor uw school/klas te boeken, maar houd dan rekening met hogere kosten.
Als voorbereiding op een schrijversbezoek ontvangt u in september 2021 een korte introductie over deze auteur in de klas met een lesbrief en een aantal boeken (te leen).

Schrijver: Edward van de Vendel
Edward van de Vendel is van alle markten thuis. Hij schreef prachtige boeken voor alle leeftijden. Poëzie (Superguppie, Wat je moet doen als je over een Nijpaard struikelt), prentenboeken (Vosje, Papa is een ijsbeer) lekkere leesboeken, non-fictie, boeken voor jongeren en bovendien vertaalt hij veel, zoals de serie de Waanzinnige Boomhut. Ook nam hij het initiatief voor de succesvolle reeks Tijgerlezen, een serie boeken voor beginnende lezers waarbij leesplezier voorop staat (in plaats van het Avi-niveau).

Voor deze Kinderboekenweek schreef hij een van de kerntitels, samen met wiskundemeisje Ionica Smeets: Rekenen voor je leven.

Schrijversbezoek van Edward van de Vendel, voor deze Kinderboekenweek schreef hij samen met  wiskundemeisje Ionica Smeets: Rekenen voor je leven.

– Primair onderwijs, groep 5 en 6

– lezen/schrijven