Illustrator: Charlotte Dematons

Beschrijving

Een echte illustrator ontmoeten is voor kinderen een bijzondere belevenis. De tekeningen kennen de kinderen vaak wel en nu ontmoeten ze de persoon die ze maakt!
De bezoeken vinden in principe plaats in één van onze bibliotheekvestigingen. Zo kan de illustrator meerdere groepen op één dag ontvangen, en kunnen we uw leerlingen voor een zeer gunstige prijs laten kennismaken met een illustrator. Het is natuurlijk te allen tijden mogelijk om een bezoek exclusief voor uw school/klas te boeken, maar houd dan rekening met hogere kosten.
Als voorbereiding op het bezoek ontvangt u in september 2021 een korte introductie over deze illustrator met een lesbrief en een aantal boeken (te Leen).

Illustrator: Charlotte Dematons
Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten werd haar werk opgemerkt door de uitgever van Lemniscaat. Hij gaf haar een opdracht voor het maken van een prentenboek. Dat werd Dido, haar debuut als prentenboekenmaakster. Sindsdien maakt zij voor veel uitgeverijen en tijdschriften illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en kijk- en zoekboeken van formaat De gele ballon en Alfabet.

De illustraties van Charlotte Dematons werden al opgemerkt tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten van de Gerrit Rietveld Academie. In opdracht van uitgeverij Lemniscaat maakte zij Dido, gevolgd door veel mooie prentenboeken, sprookjesboeken en kijk- en zoekboeken.

Groep
– Primair onderwijs, groep 1 t/m 4

Discipline
– Illustrator

Groepgrootte
– Hele groep

Tijdsduur
– 45 minuten

Locatie
– Bibliotheekvestiging, in overleg

Prijs
– € 3,- per leerling

Beschikbaar
– 5 oktober 2021