Schrijversbezoek: Pieter Koolwijk

  Beschrijving

  Pieter Koolwijk (1974) groeide op in Zuid-Holland, maar woont al geruime tijd in de provincie Drenthe. Hier was het waar hij het schrijven herontdekte en Vlo en Stiekel tot leven kwamen. Uitgeverij Lemniscaat was enthousiast over het verhaal en gaf Pieter de kans om te debuteren, met als resultaat dat het boek inmiddels in zeven landen te koop is.

  Als kleine jongen was Pieter gek op de boeken van Roald Dahl. Eigenlijk nog steeds. Als je hem naar zijn lievelingsboek vraagt, dan zal hij direct De Griezels antwoorden. Pieter houdt van vrolijke verhalen vol met vreemde situaties die eigenlijk net niet kunnen. Die vindt hij het leukst om te lezen, maar vooral om zelf te schrijven. Want dat doet hij het liefst. Helemaal als hij iets mee kan geven om net wat langer over na te denken.

  Dit jaar verscheen van Pieter Koolwijk het boek Gozert over een jongen met een onzichtbare vriend die hem steeds in de problemen brengt. Het boek is een van favorieten van de leesconsulenten van de Bibliotheek Eemland.

  Wil je meer weten over dit boek en Pieter Koolwijk? Luister dan naar deze aflevering van de Grote Vriendelijke Podcast: http://www.degrotevriendelijkepodcast.nl/e/aflevering-24-pieter-koolwijk/

  De schrijver van één van onze favoriete boeken bij jullie op bezoek!

  Data:
  Donderdag 8 oktober
  Vrijdag 9 oktober

  Groep
  – Primair onderwijs, groep 3
  – Primair onderwijs, groep 4
  – Primair onderwijs, groep 5
  – Primair onderwijs, groep 6
  – Primair onderwijs, groep 7
  – Primair onderwijs, groep 8

  Type product
  – Schrijversbezoek

  Prijs
  – € 3,- per leerling

  Locatie
  – In overleg