Museumbezoek Mondriaanhuis: En toen De Stijl

Kunstenaars Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Theo Doesburg waren goede vrienden van elkaar, maar ze deelden nog iets samen: ze waren hartstikke eigenwijs! Ieder wilde kunstenaar zijn, op zijn eigen gekke manier.

Door het prentenboek En toen De Stijl van Joost Schwarte maken leerlingen kennis met de kunstenaar van de Stijl. In een bezoek aan het Mondriaanhuis wordt een stukje uit het prentenboek besproken en bekijken ze de woon- en werkplek van een van de bekendste kunstenaars van De Stijl: Piet Mondriaan. Ook gaan ze met een creatieve opdracht aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier van het museum.

Leerlingen maken kennis met de kunstenaars van de Stijl met bezoek aan het Mondriaanhuis.

– Kunst

– Mondriaanhuis

– € 114,- excl. BTW

– In overleg, voorkeur opgeven voor datum en tijd kan; we proberen hiermee rekening te houden in de plannen. Geef deze voorkeur aan in het opmerkingenveld.