Ambachtelijk werk: Drukken bij de Letterpers

Beschrijving

Als je je vrienden een uitnodiging wil geven, print je die snel even uit, toch? Vroeger werd dat met de hand geschreven of gedrukt door een drukker. In Amersfoort werkt nog steeds zo’n ambachtelijke drukker, die letter voor letter de tekst opmaakt. Ze krijgt enorm veel bestellingen voor geboortekaartjes vanuit de hele wereld! Je mag komen kijken in haar atelier Letterpers in De Nieuwe Stad en daar zelf ook aan de slag gaan met houten drukletters.

Dit lespakket bestaat uit een voorbereidingsles, een excursie naar Letterpers inclusief workshop en verwerkingsles op het digibord. De kinderen leren van alles over letters en bladspiegel en drukken in atelier Letterpers hun eigen ‘geboortekaartje’.

Word ambachtelijke drukker tijdens een geweldige workshop bij atelier Letterpers.

Groep
– Primair onderwijs, groep 3
– Primair onderwijs, groep 4

Discipline
– Beeldende vorming & Erfgoed

Groepgrootte
– Hele groep

Tijdsduur
-1,5 uur

Locatie
– Letterpers in de Nieuwe Stad, Amersfoort (voorbereidings- en verwerkingsles zelf op school)

Prijs
– € 225,- excl. BTW

Beschikbaar
– In overleg, voorkeur opgeven voor datum en tijd kan; we proberen hiermee rekening te houden in de plannen. Geef deze voorkeur aan in het opmerkingenveld.