Schrijversbezoek: Linda Dielemans

  Beschrijving

  Linda Dielemans werkt als archeoloog in Nederland. Daarvoor studeerde ze hobo aan het Utrechts Conservatorium en archeologie aan de Universiteit Leiden. Ze is altijd een echte boekenwurm geweest en schrijft al sinds de brugklas. Maar de mooiste verhalen vond ze in het verre verleden. Wat dachten de mensen toen, wat deden ze, wat voelden ze? Zo ontstonden haar jeugdboeken, spannende verhalen die zich lang geleden afspelen in een wereld die heel anders was dan die van nu…

  In de klas vertelt Linda inhoudelijk over de tijd waarin haar boeken zich afspelen en ze beantwoordt vragen over schrijver en archeoloog zijn. Ze leest voor en laat beelden zien van archeologische voorwerpen en locaties die in de boeken voorkomen. Replica’s van voorwerpen uit de prehistorie gaan rond in de klas en de leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over feit en fantasie, over het verre verleden en wat dat nou precies betekent.

  Reis terug in de tijd naar de prehistorie met een echte archeoloog…

  Data:
  Maandag 28 september
  Dinsdag 29 september

  Groep
  – Primair onderwijs, groep 7
  – Primair onderwijs, groep 8

  Type product
  – Schrijversbezoek

  Thema
  – Archeologie

  Prijs
  – € 3,- per leerling

  Locatie
  – In overleg