Schrijversbezoek: Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink schrijft verhalen, informatieve boeken, poëzie en lesmateriaal voor kinderen en jongeren en is Schoolschrijver en docent Creatief schrijven.

Graag bezoekt ze scholen, bibliotheken, boekhandels of PABO’s om te vertellen over haar werk en/of om leerlingen of docenten zelf schrijfplezier te laten ervaren. Haar bezoeken zijn interactief: een combinatie van vertellen, vragen stellen en/of zelf schrijven.

75 jaar bevrijding: Oorlogsdagboeken (10+)
    Hoe voelde het écht om kind of jongere te zijn in de Tweede Wereldoorlog? In maart 2020 verscheen Oorlog in inkt, een bundel korte verhalen gebaseerd op kinder- en jongerendagboeken uit de oorlog, bewaard in het archief van het NIOD. In een workshop vertelt Annemarie leerlingen in de bovenbouw over dit bijzondere boek. En zij leert ze hoe ze hun eigen belevenissen spannend en invoelend op kunnen opschrijven in dagboektaal.

Ontdek het talent dat je bent: Het Hersenhotel (8+)
    De informatieve boeken Pretpark de Poepfabriek en nu ook Het Hersenhotel slaan goed aan bij kinderen, ook bij moeilijke lezers. In een interactieve les betrekt Annemarie  leerlingen van midden- en bovenbouw bij de speurtocht door hun brein en naar hun talent.

Een interactief schrijversbezoek vol schrijfplezier voor iedereen!

Data:
    Maandag 5 oktober