De Schoolschrijver-maand

  Beschrijving

  De periode rond de Kinderboekenweek is een prachtige tijd om in je klas meer aandacht te geven aan lezen en schrijven. Dat kan eenvoudig én vooral leuk met De Schoolschrijver-maand.

  Een De Schoolschrijver-maand bestaat uit vier kant-en-klare, inspirerende lessen waarmee je de lees- en schrijfmotivatie van je klas met sprongen vooruit ziet gaan. In zo’n maandprogramma leiden bekende kinderboekenschrijvers je via het digibord en de werkbladen door inspirerende en afwisselende schrijf- en leesopdrachten. Les vier kun je zelfs laten verzorgen door een kinderboekenschrijver live in de klas. Dat wordt een onvergetelijke finale, zeker als je die les regelt rond de Kinderboekenweek!

  Er zijn vijf De Schoolschrijver-maanden met verschillende thema’s, geschikt voor groep 5 tot en met 8, en één voor groep 3 en 4. De Schoolschrijver-maand Echt waar? past prachtig bij het thema van de Kinderboekenweek. Hier vind je een korte video die laat zien wat De Schoolschrijver-maand doet in een klas https://youtu.be/NhKeGajWCH4

  Hier vind je een overzicht van de maandprogramma’s, de thema’s en de schrijvers die in de lessen zitten https://www.deschoolschrijver.nl/maandprogrammas/

  Vanwege een extra subsidie kan de Bibliotheek Eemland dit najaar ongeveer 20 klassen laten deelnemen aan de Schoolschrijvermaand. Wie het eerst komt, het eerst maalt, dus geef je klas(sen) snel op!

  Uniek extra aanbod: lees- en schrijflessen van de schoolschrijver!

  Groep
  – Primair onderwijs, groep 3
  – Primair onderwijs, groep 4
  – Primair onderwijs, groep 5
  – Primair onderwijs, groep 6
  – Primair onderwijs, groep 7
  – Primair onderwijs, groep 8

  Type product
  – Gastles / Schrijversbezoek

  Prijs
  – € 10,- eigen bijdrage

  Periode
  – In overleg; mogelijk van september t/m december 2020

  Locatie
  – Op school