E-learning Fake News

Beschrijving

De huidige generatie leerlingen zal niet anders weten dan dat corona bestaat en ons leven beïnvloed. Ze krijgen er veel van mee, ook in de media. Maar weten ze ook dat niet alles wat er over het virus wordt verteld waar is? In deze interactieve e-learning over nepnieuws en corona worden de leerlingen met praktische opdrachten meegenomen in de geschiedenis van nepnieuws en ervaren ze zelf hoeveel corona nepnieuws er is gemaakt en hoe het te herkennen is. Elke leerling en de docent krijgen een eigen account op de website www.coronanepnieuws.nl

Wanneer je deze e-learning aanvraagt, helpen wij je op weg totdat je als docent uiteindelijk alle tools hebt om de lesmethode zelfstandig te verzorgen voor je eigen klas:

  • Je ontvangt van ons de juiste inloggegevens voor jezelf en de leerlingen, en zorgen ervoor dat alle accounts van de klas worden toegevoegd aan dezelfde groep.
  • We geven instructies over hoe het online nakijken van de opdrachten werkt en/of ondersteunen je hierbij.
  • We bieden de optie aan om gebruik te maken van een introductieles verzorgd door onze Medialabdocent bij jullie op school. Deze vindt plaats voordat jullie zelf met de e-learning aan de slag gaan. Tijdens deze les wordt ‘1 tegen 30: Fake News Quiz‘ gespeeld en wordt er uitgelegd hoe de e-learning werkt. Je kan in het bestelformulier hieronder aangeven of je hiervan gebruik zou willen maken. Wij nemen dan contact met je op voor het inplannen van de les.
Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Wie kan de feiten en fabels over het corona-virus van elkaar onderscheiden?

Groep
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid
– Informatievaardigheden

Type product
– Online programma

Tijdsduur
– 3x 1 uur

Prijs
– zonder introductieles: gratis
– met introductieles: € 40,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW