Social Media en cyberpesten

Beschrijving

Social media is niet meer weg te denken: onze kinderen appen, snappen, swipen en liken er op los. Dit biedt veel mogelijkheden, alleen kan dit ook gepaard gaan met problemen. Daarom bieden wij een interactieve voorlichting waarin veilig en verantwoord social media gebruik voorop staat. In drie afzonderlijke lessen in de klas gaan twee van onze voorlichters aan de slag met socialbesitas, digitale identiteit, privacy en online ontmoeten. De derde les staat volledig in het teken van cyberpesten, samen met de kinderen worden er afspraken gemaakt om dit te voorkomen. De afspraken worden op een poster geschreven en ondertekend door de kinderen, zodat deze in de klas opgehangen kan worden.

Interactieve voorlichting om leerlingen inzicht en bewustwording te bieden op het gebied van veilig en verantwoord social media gebruik.

Groep
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid

Type product
– Gastles

Tijdsduur
– 3 afzonderlijke lessen

Prijs
– € 190,- (incl. BTW + materialen)