Voorstelling: Alleen op de wereld, door Niels Brandaan Cotterink (verteltheater)

Beschrijving

Niels Brandaan is een buitengewoon bevlogen verhalenverteller en theatermaker. Een meester in de vertelkunst die voor velen een inspiratiebron is gebleken. Niels verstaat de kunst van het vertellen en de taal van de verbeelding. In zijn voorstellingen smelt hij taal, geluid, spel, muziek, beeld, object en beweging moeiteloos samen tot een onvergetelijke beleving op de scholen en in de theaters.

Alleen op de wereld is een interactieve muzikale verteltheatervoorstelling. Een ontroerend en meeslepend verhaal over het te vondeling gelegd jongetje Remi. Samen met troubadour Vitalis reist Remi de wereld rond en verdienen zij hun geld door mensen te vermaken met hun aapje en drie honden. Tijdens hun avontuurlijke zwerftocht ontmoeten ze veel verschillende mensen. Vitalis leert Remi dat iedereen een beetje alleen is op de wereld en dat je ondanks tegenslagen open kunt blijven staan voor de rijkdom van het leven.

Vanuit het perspectief van Remi stapt Niels in en uit zijn rol en nodigt hij kinderen en volwassenen op het podium uit. Samen met Remi beleeft het publiek een ontroerende zwerftocht vol romantiek en symboliek.

Muziek vertelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Hector Malot.

Groep
– Primair onderwijs, groep 4 t/m 8

Discipline
– Verteltheater

Groepsgrootte
– Hele groep

Tijdsduur
– 60 minuten

Locatie
– Theater ICOON (Vathorst)

Datum
– Donderdag 7 oktober om 9:30, 11:00 en 13:00

Prijs
– € 5,- excl. BTW per leerling