Voorstelling: Ridders – De kinderen van Karel en Elegast, door Marjo Dames

Deze bewerking van het oude ridderverhaal Karel en de Elegast vertelt over de 10-jarige zoon van Karel de Grote. Hij krijgt ‘s nachts in een droom de opdracht om het leven van zijn vader te redden door uit stelen te gaan. Deze zoon, Pepijn-met-de-Bult, is niet erg geliefd bij zijn vader. Hij heeft namelijk een vergroeide rug en kan daardoor nooit een goede ridder worde, laat staan een goede koning. Pepijn ontmoet ‘s nachts Hildegarde, de dochter van de verbannen ridder Elegast. Samen ontdekken ze een geheim complot tegen Koning Karel.

Aan bod komen wetenswaardigheden over ridders, de rol van vrouwen en de invoering van het alfabet, het belastingstelsel van Karel de Grote en het drieslagstelsel in de landbouw.

Een leuke voorstelling van het oude ridderverhaal Karel en de Elegast waar je alles te weten komt over ridders en de invoering van het alfabet.

– Primair onderwijs, groep 3, 4 en 5

– Theater