Voorstelling: Anna’s oorlog (verteltheater door Marjo Dames)

Naar het gelijknamige boek van Beatrijs Nolet (Kinderjury prijs 2011).

Anna is een meisje van nu. Ze is 11 jaar en woont met haar ouders op een woonboot een eind buiten het dorp. Natuurlijk is ze dolblij als ze in die verlaten uithoek ineens een buurjongen van haar eigen leeftijd krijgt. Maar haar ouders verbieden haar om met die jongen om te gaan. ‘Dat kun je maar beter niet weten’ en ‘Dat vertellen we je nog wel eens’ zijn de dooddoeners. Samen met Borre, de nieuwe buurjongen gaat Anna op onderzoek uit. Het wordt een speurtocht langs verzwegen familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Bij deze voorstelling hoort ook een lesbrief. De voorstelling sluit ook aan bij “75 jaar vrijheid”.

Verteltheater over een speurtocht langs verzwegen familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Datum:
    Maandag 5 oktober 2020

– (Primair onderwijs, groep 6)

– Voorstelling

– Oorlog

– € 3,50 per leerling

– ICOON-Theater, De Bibliotheek of op school; tijd en locatie afhankelijk van ontwikkelingen rondom corona.