‘Slim met Media’ visiespel voor docenten

Beschrijving

Het ‘Slim met Media’ visiespel is een spel waarmee je als school op een interactieve manier input krijgt voor visie en beleid rondom mediawijsheid en digitale geletterdheid. Het visiespel speel je met je hele team onder begeleiding van een van onze Medialab specialisten. Het resultaat? Kennis over digitale geletterdheid, draagvlak, bewustwording en een op maat gemaakt mediaplan voor jullie school!

Het visiespel is een bordspel dat is gebaseerd op vier competenties van mediawijsheid: begrip, gebruik, communicatie en strategie. Binnen deze competenties komen ook alle onderdelen van digitale geletterdheid aan de orde. Voor elke competentie zijn kennisvragen, keuze- en dilemmakaarten ontwikkeld. Met de kennisvragen kun je punten verdienen. De keuze- en dilemmakaarten beschrijven mediasituaties waar je met elkaar over discussieert.

In duo’s strijd je tegen en discussieer je met elkaar. Wie is de meest mediawijze leerkracht? En hoe kijken jij en je collega’s tegen bepaalde mediathema’s aan? Aan de hand van herkenbare situaties ga je met elkaar in gesprek: “Vanaf welke groep besteed je aandacht aan informatievaardigheden” of “je krijgt een vriendschapsverzoek van een leerling, wat doe je?”. Op basis van de gevoerde discussies en gemaakte keuzes tijdens het spel schrijven wij een mediaplan. Dit plan beschrijft de plek van jullie school omtrent digitale geletterdheid: wat doen jullie al, waar willen jullie in investeren en welke stappen moeten hiervoor worden gezet.

Onder begeleiding van een mediawijsheid specialist je kennis over digitale geletterdheid opfrissen? Behoefte aan een op maat gemaakt mediaplan voor jullie school? Wij presenteren: Het Slim met Media visiespel!

Groep
– Docenten

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid

Type product
– Workshop

Tijdsduur
– 2,5 uur

Prijs
– gratis