Educatieve Escaperoom (KBW editie)

Beschrijving

Heb jij er altijd al van gedroomd om een keer mee te draaien als geheim agent in een speciaal politieteam? Dan is de Educatieve Escaperoom echt iets voor jou! Help rechercheur Bromsnor om zijn onderzoek op te lossen en de missie af te ronden. Maar let op! Jullie hebben maar een uur de tijd om de dader te pakken. Zal het jullie klas lukken? Dat wordt spannend…

In deze vernieuwde escaperoom worden de leerlingen opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Als ‘agenten’ van de PRYSM Security politieteams werken ze samen en leren ze prioriteiten te stellen om het doel binnen de tijd te halen. Tijdens het spel worden ze uitgedaagd verschillende puzzels op te lossen, wat niet alleen belangrijk bewijsmateriaal zal opleveren, maar hen ook helpt hun vaardigheden op het gebied van bijvoorbeeld burgerschap, mediawijsheid, economie en computational thinking verder te ontwikkelen. Docenten kijken intussen op camera’s mee naar het functioneren van hun klas in de praktijk. Deze vorm van gamification geeft leerlingen niet alleen een ervaring waar ze onwijs veel plezier aan beleven, maar ook leergierig van worden.

Leerlingen van groep 5, 6 en 7:
Een journalist heeft ontdekt dat iemand bij de krant zijn berichten stiekem verandert in nepnieuws… Kunnen jullie hem helpen alle foute artikelen uit de krant te halen en erachter komen welk redactielid sjoemelt met het Amersfoortse nieuws? Schiet op, over een uur moet alles online en gaat de krant van morgen naar de drukker!

Leerlingen van groep 8 en voortgezet onderwijs:
Het team van PRYSM Security zit bovenop een nog onopgeloste zaak: een “catfish”-schandaal van het hoogste niveau, waarbij iemand op het internet zich voordoet als een ander en hiermee tientallen jonge slachtoffers heeft misleid, bedrogen en afgeperst. Een spannend onderzoek vol identiteitsfraude, cybercrime en fake news… Zou het met jullie hulp dan eindelijk lukken om deze online crimineel te ontmaskeren en op te pakken?

Eerste Educatieve Escaperoom ter wereld
De Educatieve Escaperoom van het Medialab is de eerste escaperoom ter wereld die speciaal is ontwikkeld voor schoolklassen, met als doel om leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs op een spannende, innovatieve manier kennis te laten maken met digitale educatie. Sinds begin 2018 bieden wij klassen uit de regio van Bibliotheek Eemland een interactieve beleving aan, waarbij leerlingen binnen één uur moeten ontsnappen door educatieve puzzels op te lossen. Dit zijn puzzels op het gebied van 21st Century Skills. Elke klas krijgt een eigen ervaring met andere puzzels, passend bij het niveau, leerjaar en bovenal hun eigen belevingswereld. Er is ruimte voor klassen van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen.

Stap in de rol van geheim agent in een speciaal politieteam, en help de rechercheur binnen een uur de missie te voltooien! Kunnen jullie de dader op tijd te pakken krijgen?

Groep
– Primair onderwijs, groep 5
– Primair onderwijs, groep 6
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Discipline
– Mediawijsheid & Digitaal burgerschap

Groepgrootte
– Hele groep

Tijdsduur
– 1,5 uur

Locatie
– In de Educatieve Escaperoom, Amsterdamseweg 43 te Amersfoort

Prijs
– € 45,- excl. BTW

Beschikbaar
– In overleg, voorkeur opgeven voor datum en tijd kan; we proberen hiermee rekening te houden in de plannen. Geef deze voorkeur aan in het opmerkingenveld.