Workshop ‘Find it!’ voor docenten

  • medialab workshop find it voor basisonderwijs docenten om werkstukken te maken

Beschrijving

Met het lesplan ‘Find it!’ leren kinderen vanaf groep 6 op een overzichtelijke, handige én leuke manier hun eigen werkstuk te schrijven of project te maken! In deze speciale docentenworkshop leer je hoe je het plan, bestaande uit vijf losse lessen, kan gebruiken in je eigen klas.

De focus ligt op de eigenheid van elke leerling: wat voor soort informatiezoeker zijn ze? Een lezer, doener, kijker, kletser, of een combinatie hiervan? In eerste instantie gaan de leerlingen volgens een duidelijk stappenplan informatie zoeken en verwerken op de manier die bij ze past, zodat ze gemotiveerd zijn om lekker op onderzoek uit te gaan. Hierna leren ze hoe ze ook waardevolle bronnen kunnen raadplegen die wellicht iets minder bij ze passen, om hun onderzoek zo compleet mogelijk te maken. Het lesplan wordt afgerond met het beoordelen van alle informatie op bruikbaarheid, en deze te vertalen in hun eigen woorden.

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Werkstukken schrijven was nog nooit zo makkelijk! Volg deze speciale docentenworkshop en leer het lesplan van ‘Find it!’ zelf toe te passen in de klas.

Groep
– Docenten

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid
– Informatievaardigheden

Type product
– Workshop

Tijdsduur
– 2 uur

Prijs*
– € 150,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW