Weekjournaal in de klas

Bestellen

Beschrijving

Een weekjournaal maken met de klas? Dat kan! Het Medialab biedt een leuke én leerzame gastles aan om de klas op weg te helpen. Op maandag komt een specialist van het Medialab op school om uit te leggen hoe je nieuws kunt verzamelen en hoe je er een goede tekst over schrijft. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes informatie verzamelen voor een nieuwsitem, en met de videocamera’s van het Medialab hier opnames bij maken. Ze mogen zelf beslissen waar dit item over gaat: interessante ontwikkelingen in  eigen buurt, een interview met de conciërge, oorlogsleed in verre landen; alles is mogelijk!

Op vrijdag komt een Medialab docent naar school om de leerlingen te begeleiden in het aan elkaar te praten en monteren van alle video’s in de studio. Het is ook mogelijk om met de leerlingen en videocamera’s naar Het Medialab in Het Eemhuis te komen om dit te doen (uiteraard wel in overleg). Het filmpje van het Weekjournaal wordt na de montage meegegeven aan de klas, om samen op school te bekijken en het resultaat aan de andere klassen te laten zien!

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Groep
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Informatievaardigheden
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden

Type product
– Gastles

Tijdsduur
– 1 uur (gastles #1) + 2 uur (gastles #2 op school of in de bibliotheek)

Prijs*
– € 80,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW