Star Wars programmeren

Beschrijving

Dankzij het programma van studio.code.org kunnen leerlingen spelenderwijs leren programmeren. Voor deze gastles komt een Medialab docent naar de school om de klas door het spel te begeleiden. Stap voor stap doorlopen de leerlingen alle levels en leren ze zelf te programmeren, door allerlei bekende personages uit Star Wars belangrijke taken uit te laten voeren. Ook vertelt de docent hoe computerspelletjes worden gemaakt en hoe je thuis verder kunt programmeren.

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

A long time ago in a galaxy far, far away… Lukt het R2-D2 en BB8 om alle belangrijke spullen te verzamelen in de woestijn, én uit handen te blijven van de bandieten? Prinses Leia heeft jullie hulp nodig! Leer spelenderwijs programmeren met de personages uit Star Wars.

Groep
– Primair onderwijs, groep 5
– Primair onderwijs, groep 6
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Computational thinking
– Mediawijsheid

Type product
– Gastles

Tijdsduur
– 1 uur

Prijs*
– € 40,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW