Schooljournaal

Bestellen

Beschrijving

Groep 7 en 8 maken kunnen met deze gastles op één dag samen een journaal maken de camera’s en apparatuur van Het Medialab. Op en rondom de school gaan de leerlingen in groepjes hun eigen korte nieuwsitems filmen. Ze mogen docenten, de buurman of een klant van de lokale supermarkt interviewen over een onderwerp dat ze zelf interessant vinden. Nog even alle items aan elkaar presenteren voor een echt greenscreen (alsof ze echt in de studio staan!) en dan is het schooljournaal al bijna af. Na de montage van de Medialab docent kan het eindresultaat dezelfde avond nog bekeken worden met de hele school.

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Groep
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Informatievaardigheden
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden

Type product
– Gastles

Tijdsduur
– 1 dag

Prijs*
– € 300,- (groep 7 en 8 op dezelfde dag)

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW