Programmeerkist: Muziekjes, Lichtkrant en Stoplichten

Bestellen

Beschrijving

Met een Arduino microcontroller kan je zelf écht leren programmeren. Je kunt er van alles mee maken: ontwerp bijvoorbeeld je eigen slimme en creatieve muziekinstrument, zet zelfbedachte berichten in een lichtkrant of maak je eigen stoplicht. En het is nog simpel ook!

Met deze leskist leer je de basis van de Arduino programmeertaal en kan je zelf kiezen wat je gaat programmeren. De leskist bevat duidelijke instructies waarmee de leerlingen zelfstandig of in groepjes aan de slag kunnen gaan.  Er is een computer nodig om het programma op de chip te laden.

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Groep
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Computational thinking
– ICT-basisvaardigheden

Type product
– Leskist

Tijdsduur
– 2 uur

Prijs*
– € 25,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW