Lichtkrant programmeren

Beschrijving

Programmeer nu eenvoudig zelf je eigen lichtkrant! Deze leskist bevat duidelijke instructies om de leerlingen met behulp van een Arduino een simpele lichtkrant te laten maken. De leerlingen kunnen zelf aan de slag gaan of in groepjes. Er is een computer nodig om het programma op de chip te laden. Verder zitten alle materialen en instructies in deze leskist.

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Als je in groep 7 of 8 zit kan je natuurlijk al super goed schrijven en lezen. Maar een bericht helemaal zelf programmeren, kan jouw klas dat óók al? Probeer eens deze leuke leskist voor de lichtkrant!

Groep
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Computational thinking
– ICT-basisvaardigheden

Type product
– Leskist

Tijdsduur
– 2 uur

Prijs*
– € 25,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW