Fake News maken (gr 8 + VO)

Bestellen

Beschrijving

Overal in het “echte” nieuws hoor je de term: “fake news”. Maar wat is fake news? Hoe herken nieuws dat niet klopt? En hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Tijdens deze workshop ga je een tv-interview bekijken zoals het is uitgezonden. In groepjes ga je vervolgens bekijken wat de persoon op televisie heeft gezegd en hoe je die woorden kan manipuleren. Elk groepje maakt een andere versie van het interview: zo wordt de gast negatief, grappig, heel rustig of misschien zelf wel ontzettend boos neergezet! Vervolgens ga je het interview zo monteren dat de woorden van de geïnterviewde persoon heel anders lijken te zijn…

Het Medialab hanteert de leerdoelen 21st Century Skills zoals deze zijn omschreven door SLO en Kennisnet in hun model voor digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie.

Groep
– Primair onderwijs, groep 8
– Voortgezet onderwijs

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden

Type product
– Gastles

Tijdsduur
– 2,5 uur

Prijs*
– € 250,-

*al onze genoemde prijzen zijn excl. BTW